Paulina Holmberg

Benjamin 1 månad gammal
Idag är Benjamin en hel månad gammal. Det är helt obegripligt hur en månad redan har hunnit passerat. På ett sätt känns det som om vår fis har varit här hur länge som helst men på ett annat sätt är allting så väldigt nytt fortfarande och jag kan inte förstå att det redan har gått en månad sen vi åkte in till förlossningen!
 
 
 
Den här månaden har bestått av mycket känslor och gett många nya insikter, här får ni en lista över saker jag har lärt mig den senaste månaden.
 
Att komma i tid är ett projekt i sig.
Man har planerat ordentligt för att faktiskt komma i tid. Blöjan är bytt och man har ammat för att bebis ska vara nöjd och belåten innan man ger sig iväg, men just när man står där i hallen och ska snöra på sig skorna kommer man på att man glömt packa ner extra blöjor, en extra filt, eller så får man springa runt som en tok för att hitta "den bra nappen". Har man lyckats med detta kan man räkna med att få en spya på tröjan, ta på sig ett leende och gå och byta tröja för tredje gången denna dagen!
 
INGENTING är lika fint som att få ett leende tillbaka från sin bebis!
Man kan stirra på den där lilla varelsen i timtal och bara tänka "Herregud vad fin den här människan är!" och "vilka söta tår, och vilken fin mun... och vilken perfekt liten näsa!". Och när denna underbart fina människan tittar på en och ler tillbaka smälter hjärtat! Jag kan nog inte vara den enda som tänkt "tänk att mina föräldrar faktiskt har älskat mig såhär mycket!".
 
Hålla ordning är en lögn.
Jag inser mer och mer att jag i själva verket är ganska pedant, men let's face it, det finns inte mycket tid till städning och renhållning nu och det kommer definitivt inte finnas mer när bebis blivit 2-3år. Det är med andra ord lika bra att vänja sig vid att det är lite dammigt och att lite disk står framme då och då.
 
Bajs, spy och rapningar har aldrig varit så intressant som nu.
Aldrig tidigare har det funnits utrymme till att prata om "äckliga saker" som efter en förlossning och när man har barn. Vad som händer med mammans kropp är visserligen ett kapitel för sig, men det som är mest intressant att prata om är förstås mängd, färg och konsistens på bebisens bajs.
 
Det är viktigt att söva bebis INNAN den blir övertrött!
Igår kväll hade vi en RIKTIGT jobbig kväll. Det var kanonvarmt både ute och inne (precis som idag), vi hade varit iväg hela dagen, vilket iofs var jättemysigt men kanske lite påfrestande för bebis, och på kvällen kom flera kompisar hit, vilket iofs också var jättekul, men som sagt, påfrestande för bebis! Detta resulterade sedan i att vi gick och sjöng, och vaggade lilleman till klockan 00 innan han slutligen slutade skrika och somnade! Ja det kan vara påfrestande att vara småbarnsförälder ibland, men mest synd är det ändå om fisen som inte kan sova! Så det är absolut viktigt att fisen somnar INNAN han blir för trött!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress