Paulina Holmberg

Sista dagen på jobbet!
Jag bestämde mig för lite mer än en månad sen att jag skulle jobba april ut, men inte in i maj. Förvisso hade jag kanske orkat vara kvar ett par veckor till, men jag valde att ändå fokusera på bara skolan den sista tiden. Har jag bara det i fokus kanske jag kan göra de sista uppgifterna snabbt så att jag är förberedd ifall fisen skulle få för sig att kika ut lite tidigare. Det går ju trots allt inte att veta!
 
Så idag är alltså min sista dag på jobbet. Jag börjar halv tolv och slutar halv sju ikväll, så det blir en lång eftermiddag, men med tanke på att det faktiskt är min sista jobbdag så kan jag ta det. Även om det känns sjukt tråkigt att sluta jobba så känns det också skönt att kunna försöka ta sovmorgonar, och bara fokusera på skolan (går upp tidigt nu för att hinna så mycket som möjligt innan jobbet).
 
Vi hade funderingar på att jag skulle plocka ut föräldrapenning redan nu, men med tanke på att jag får tillbaka mer på skatten än vad jag brukar tjäna på en månad så känns det absolut inte som att jag behöver det. Det känns skönt att kunna spara föräldradagar när man faktiskt har möjligheten!
Minimalism
Jag har ju tidigare skrivit om vägen till en Capsule wardrobe, och har det senaste verkligen börjat intressera mig för minimalism. Som jag har förstått det kan minimalism vara vad som helst egentligen, och handla om olika saker för olika personer. För vissa kan det vara en klädstil, för andra inredning, och för en del kan det handla om att äga mindre än exempelvis 100 saker (skulle dock aldrig fungera för mig). Det finns också vissa som kör på "en in-en ut", vilket i princip innebär att varje gång hen köper någonting nytt så måste hen göra sig av med någonting gammalt.
 
Som sagt har jag verkligen börjat intressera mig för detta, dels för att jag är väldigt duktig på att samla på mig saker jag inte behöver. Och dels för att det här med att konsumera sätts i system, och ju mer saker man har, desto mer vill man ha. 
 
Så nu har jag börjat rensa här hemma, och ska göra mig av med saker som vi inte längre använder. Så vad är min syn på minimalism? Jo att bara ha saker som uppfyller ett syfte och gör mig lycklig. Jag tänker alltså inte att det behöver kopplas till en direkt kläd- eller inredningsstil, utan det kommer att reda upp sig ändå så fort man gjort sig av med alla meningslösa saker som bara ligger och skräpar!
Vecka 33
Hej där vecka 33! Nu är jag alltså inne i vecka 33, och har idag varit hos barnmorskan och lyssnat på fisens hjärta! Han följer dessutom tillväxtkurvan superbra, och hjärtat slår på fint! Han är ca 40cm lång och väger ca 2kg. Det är helt otroligt att det är mindre än två månader tills han ska vara här!
Vecka 33 (32+0)
 
Det märks verkligen nu att jag blir allt större och mer otymplig. Dessutom är jag hormonell som jag vet inte vad. Humörsvägningarna är definitivt inte att leka med! Tack och lov så har jag världens finaste sambo som står ut med mig genom allt det här!
 
Förövrigt är graviditetsbesvär som att behöva springa och pipnka flera gånger per natt, och sura uppstötningar vardag. Trots det försöker jag tänka på att det finns de som har det betydligt värre, så jag borde inte klaga! Och nu är det ju som sagt inte ens 2 månader kvar! Det känns helt sjukt, nu märker man verkligen att det börjar bli verklighet!