Paulina Holmberg

Skolstart med en bebis
Igår började jag min sista termin på görskollärarprogrammet, dvs termin 7/7. Det känns helt sjukt att jag redan hunnit studera i 3 år och nu endast har ett halvår, eller två kurser kvar! När jag blev gravid var valet självklart - kan jag fortsätta plugga så gör jag det! Jag har trots allt jobbat under de här 3 åren så att byta ut jobbet mot en bebis borde vara genomförbart  (plus att flera i min klass redan gör det).

Jag har ju bara gått två dagar så jag har ju egentligen inte så mycket att tycka och tänka, men en sak är säker, det är inte helt lätt! Självklart önskar jag till viss del att jag kunde "bara vara hemma" med Benjamin, men jag vill så gärna bli klar nu så allt slit kommer i slutändan vara värt det!
Matfestivalen 2016
Idag började jag och Benjamin dagen med sovmorgon! Vi hade en liten stund för käk vid 6-tiden men sedan drog vi oss till ca 10. Igår kväll var vi nämligen på födelsedagsfest hos min syster, och ja, jag börjar väl helt enkelt bli gammal - så trots att det inte blev så jättesent var vi ändå rätt slitna!

På eftermiddagen drog la familia iväg till matfestivalen i Skövde, för ärligt talat, en festival där man firar mat - kan det bli bättre? Så Benjamin fick sin mat innan vi åkte hemifrån och väl där fick mamman och pappan sitt! 

På kvällen gav vi oss iväg till N's föräldrar för ännu mer mat (ja vi är matvrak). Och N och hans föräldrar badade badtunna. Jag måste medge att jag är lite avundsjuk, men den eventuella mjölkstockning som ett sådant bad skulle kunna ge intresserar inte mig det minsta!
Sämre dagar och bättre dagar
Jag förbluffas ofta över hur komplexa vi människor är egentligen. Varenda en, alla vi möter, har sin egen kamp. Liksom nästan alla även har någonting som kan ge dem en sådan total lycka!

Många skulle nog säga att det är vi själva som gör oss så komplexa, och att det inte alls behöver vara så, men vill vi inte det då? Är det inte underbart att kunna känna, uppleva saker och kunna uttrycka sig? Och vore det inte väldigt tråkigt om vi inte hade några toppar och dalar!?

Jag är så oerhört tacksam för min son, och jag tror inte att det finns många andra saker än barn som kam få en att känna så många känslor! Kärlek, lycka,skild, oro, ilska - you name it! Alla känslor finns blandade för den där lilla varelsen!