Paulina Holmberg

Vår kvällsrutin här hemma
Här hemma är kvällarna de som kräver mest utav oss just nu. Självklart kan lilleman vara krävande även på dagarna men kvällarna kräver mer planering och engagemang. Jag försöker alltid mata Benjamin i god tid så att vi kan få honom att somna tills dess att mamman och pappan ska äta, vilket brukar ske runt 19-tiden. Men ibland, speciellt om vi är stressade är det inte säkert att han somnar alls innan nästa amning, vilket då gör att en utav oss får äta med bara en hand, eller så får vi äta i skift. 
 
Den sista amningen innan vi går och lägger oss brukar sedan vara vid 21-22, men ibland tidigare och ibland senare. Därefter tar vi såklart blöjbyte och ombyte till pyamas, sen börjar det stora kvällsprojektet - att söva Benjamin. Benjamin blir väldigt lätt övertrött, vilket då gör att han har ännu svårare att somna, och mamman och pappan får vagga runt på bebisen i, vad som känns som, en evighet. När bebisen till slut är färdigvaggad och sover i famnen ska han läggas ner i babynestet. Jag har ingen aning om hur många som har det här problemet, men vi har sjukt svårt att lägga ner Benjamin när han somnat, för att han då vaknar med en gång. Någon som har tips mot detta? Jag antar att vi behöver lära honom att somna på andra platser än i famnen.
 
På bilden är Benjamin endast 6 dagar gammal!
 
På natten har vi dock välsignats med lyx änsålänge! De allra flesta nätter vaknar inte Benjamin förrän 5-tiden, och sedan igen vid 8-tiden. Ibland kan han dock vakna för mat vid 2 med, men oftast inte, och då är vi oftast båda två så trötta att han bara äter och sen somnar vi om. Så brukar våra kvällar och nätter se ut!
 
Sara

Här har vi en som helst inte sover ensam alls, så vi försöker inte. Lägger ofta vid 19-19:30 med amning och säga i vår säng och sen turas vi om att ligga bredvid. Är jag ensam knyter jag på kroppen eller äter i sängen och somnar tidigt. Ibland sover han så bra att jag kan smyga bort efter ett tag, oftast inte än så länge. Tänker att det är en fråga om tid och mognad bara. De är för små för rutiner och träning än, det är minsta motståndets lag som gäller.

Angelica

Hej! Ni kan inte prova med blöjbyte och pyjamas först och sen testa liggamma så han somnar bredvid dig i sängen så kanske det blir lättare att flytta honom sen? Men ni kanske redan har provat? ☺️ Kram

Yasmine

Vi har exakt samma problem vad gäller övertrött bebis och svår att söva och lägga ned utan att han vaknar. Jag liggammar en stund (om han är övertrött blir det en lång stund) efter blöjbyte och pyjamas.

Sedan så får han ligga kvar när han är mätt. Oftast somnar han och tappar tutten, annars släpper han den bara och då trycker jag in en napp eller så stryker jag bara honom över ögonen ett tag tills han somnar. Har alltid Carolas skiva "Sov på min arm" på shuffle i bakgrunden. Han somnar bra i stort sett varje kväll då även om det tar ett tag ibland. Låter honom sova i ca 20 min innan jag flyttar över honom till sin säng så att han sover djupt och inte vaknar lika lätt. Men jag måste dock vara extremt försiktig och flytta honom i slowmotion, och ibland vaknar han ändå. Men 8 av 10 ggr fungerar det!

så prova att liggamma efter ombyte för natten och sedan låta honom ligga kvar ett tag när han somnat om ni inte redan gjort det :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress